Zatvori Pomjeri
SPINNAKER APARTMANI
Buba i Dragan Mračević
ul. Sveta Bubala 2
85340 Herceg Novi
Crna Gora
- - - - - - - - - - - - - - -
Tel:   +382 (0)31 323 981
Fax:  +382 (0)31 323 677
Mob: +382 (0)69 046 981
E-mail:  spinnaker@t-com.me
-o namaapartmanigalerijao gradu homeenglishdeutsch

 
kontakt

Na samom ulasku u veličanstveni fjord Boke Kotorske, u srcu Mediterana nalazi se prelijepi, srednjevijekovni gradić Herceg Novi. Utonuo u raskošno zelenilo, opasan bedemima i okružen šestovjekovnim tvrđavama nadaleko je poznat po blagoj mediteranskoj klimi.

Više od 200 dana u godini sunce obasjava njegove pitome trgove, skaline i đardine, čineći ga gradom sa najvišom prosječnom temperaturom na Jadranu, gradom suvih i toplih ljeta i blage zime.Obale mu zapljuskije more tamno plave boje u kojem se može kupati tokom pet mjeseci kada temperatura vode dostiže i 28ºC.

Uz samu obalu uskog gradskog jezgra pruža se šetalište dugo šest kilometara.

Priobalje hercegnovske opštine dugo 50 km. sa pjeskovitim, šljunkovitim i ljekovitim, blatnim plažama, sa stijenama okupanim morem i romantičnim uvalama okruženim borovima, maslinama i tamarisom, krasi romantična niska mediteranskih sela u kojima se maslinovo ulje i dalje cijedi u starim mlinovima, u čijim se konobama čuva rakija od maginje, sa drvenih greda vise pršuti, a u hladu se na svježem maestralu suši domaći sir.

U zaleđu grada, razasuta po obroncima planine Orjen, nalazimo pitoreskna sela, sa tipičnim, starim, kamenim kućama, tradicionalnim načinom života i nadasve poznatom bokeškom gostoljubivošću.Mogućnost pješačenja u toku ljetnih mjeseci a skijanja do kasnog proljeća, u neposrednoj blizini grada,na udaljenosti od oko petnaestak kilometara, čini ovaj grad jedinstvenim na Mediteranu.

Poznata izletišta Žanjice, Mirište i Plava Špilja pružaju nezaboravna zadovoljstva kupanja u kristalno čistoj, modroplavoj vodi Jadrana.

Zahvaljujući pogodnim vjetrovima zaliv je raj za jedriličare tokom čitave godine.

 


Virtual Tour

Facebook

drugi o nama
cjenovnik
 
 
 
 

o nama | sobe i apartmani | galerija| o gradu

webmaster: nesso • photoservice&design: sferaart